Rayen Subject related to our site math olympiad
-
M.Rayen Bouazizi dernière édition par
Hello! Here you can ask your questions about the site, its exercises, or even suggest exercises, and we will answer them.
-
Ranler Ranler dernière édition par
Well done
-
Ranler Ranler dernière édition par
Find the largest k integer such that
2k2^{k}2k divides 2322016+72201623^{2^{2016}}+7^{2^{2016}}2322016+722016
-
M.Rayen Bouazizi dernière édition par M.Rayen Bouazizi
@Ranler-Ranler
Suppose the existence of kkk such that 2k2^{k}2k divides the RHS. WLOG suppose that k≥2k≥2k≥2 then 4 must divides the RHS which is clearly contradiction because RHS=2[4] then
k≤2k≤2k≤2 then k=1k=1k=1. (k=2k=2k=2 is Impossible).


Done!